Πολεμικές Τέχνες

polemikes-texnes-krav-maga

Οι πολεμικές τέχνες, είναι σχεδόν τόσο παλιές όσο και οι ανθρώπινες κοινωνίες. Εκπληρώνουν  το ισχυρό κίνητρο για δύναμη και σθένος. Οι άνθρωποι, μέσω των πολεμικών τεχνών αναπτύσσουν μια σειρά από δεξιότητες, από την ενίσχυση της σωματικής δύναμης και διάπλασης, μέχρι την πραότητα, την  ψυχική ηρεμία, την  αυτοσυγκέντρωση, την αλλαγή στον τρόπο ζωής και την  εξερεύνηση των ατομικών ορίων.

Οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους εξελίσσονται οι πολεμικές τέχνες. Στις κλασικές εκδοχές έχουν προστεθεί συναρπαστικές μοντέρνες  πολεμικές τέχνες προσφέροντας εκπληκτική ποικιλία στους επίδοξους μαθητές. Στα Viva La Vita μπορείτε να απολαύσετε τα κορυφαία πολεμικά συστήματα σε παγκόσμιο επίπεδο:  KICK BOXING και  KRAV MAGA.

KICK BOXING

Το Kick Boxing είναι ένα άκρως δυναμικό και  εντυπωσιακό άθλημα που συνδυάζει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτισμάτων του  Karate και του Tae Kwon Do. Κατάγεται από την ταϋλανδέζικη πυγμαχία, με στοιχεία από πολεμικές τέχνες της Ιαπωνίας και της Βορείου Αμερικής.

Ο αθλούμενος του Kick Boxing επωφελείται σε βελτίωση της φυσικής κατάστασης και αντοχής,  βελτιώνεις, σε ενδυνάμωση όλου του σώματος, σε βελτίωση της ευκαμψίας της ευλυγισίας καθώς και της νευρομυϊκής συναρμογής.  Παράλληλα, η εκμάθηση των τεχνικών  αυτοάμυνας παρέχουν ένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας, αυτοπεποίθησης και αυτοελέγχου μέσα και έξω από το χώρο του μαθήματος.

Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, η ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες επιφέρει σημαντικά  οφέλη: καλλίγραμμη σιλουέτα, βελτίωση μαχητικών ικανοτήτων, διαπίστωση ότι είναι σε θέση να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε μια δύσκολη στιγμή. Ο συνδυασμός αυτών των πλεονεκτημάτων  δομεί μια ξεχωριστή  αυτοπεποίθηση που ολοκληρώνει την εικόνα της  ανεξάρτητης και δυναμικής  γυναίκας του σήμερα.

KRAV MAGA

Tο Krav Maga (Κραβ Μαγκά) είναι ένα σύστημα αυτοάμυνας που διδάσκει την αποφυγή και αντιμετώπιση  όλων των ειδών επιθέσεων και βίας. Είναι μια πολεμική τέχνη αυτοάμυνας που γεννήθηκε στο Ισραήλ για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.  Ως  πολεμική τέχνη, πλέον,  απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Η φιλοσοφία του Krav Maga δίνει έμφαση στην επιθετικότητα και τους ταυτόχρονα αμυντικούς και επιθετικούς χειρισμούς. Επίσης είναι γνωστό για την επικέντρωσή του στις πραγματικές καταστάσεις μάχης, την εξαιρετική αποτελεσματικότητά του και τις βίαιες αντεπιθέσεις. Ένα μοντέλο με εκπαίδευση στην αύξηση της ικανότητας του ατόμου, στο να αναγνωρίζει και να ελέγχει τα ευάλωτα σημεία του αντιπάλου, τα οποία ονομάζονται σημεία πίεσης (pressure points) και να ανταποδίδει.

Βασικές Αρχές του Krav Maga:

  1. Αποτροπή, αποφυγή, διαφυγή και υπεκφυγή.
  2. Ρίψεις και ανατροπές προς όλες τις κατευθύνσεις και γωνίες.
  3. Επιθέσεις και αντεπιθέσεις που εκτελούνται από όλες τις θέσεις και τις στάσεις, με όλους τους ρυθμούς και προς όλους τους στόχους, αποστάσεις, κατευθύνσεις.
  4. Χρήση όλων των κοινών αντικειμένων για λόγους άμυνας.
  5. Υπεράσπιση από όλες τις άοπλες επιθέσεις: γροθιές, λακτίσματα και κάθε είδους χτυπήματα.
  6. Διαφυγές από όλων των ειδών τις λαβές και τα κλειδώματα.
  7. Υπεράσπιση από όλες τις ένοπλες επιθέσεις (μαχαίρι, κοφτερά αντικείμενα, ραβδιά, όπλα).
  8. Χειρισμός και αντιμετώπιση των παραπάνω επιθέσεων όταν εκτελούνται από έναν ή πολλαπλούς επιτιθέμενους. Όταν συμβαίνουν σε όλα τα πιθανά μέρη, εδάφη, θέσεις και στάσεις.
  9. Φυσικός και νοητικός έλεγχος και αφοπλισμός.
  10. Προετοιμασία ανταπόκρισης σε όλες τις περιστάσεις και τα σενάρια, σε κάθε είδους περιβάλλοντα μάχης και αναμέτρησης.