Yoga Γέλιου

yoga-γέλιου

Η Yoga Γέλιου (Lauter Yoga)   είναι μία τεχνική προσανατολισμένη στη σωματική άσκηση, στην υγεία, στην καλή διάθεση και ευεξία.  Συνδυάζει απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές, ασκήσεις stretching, ρυθμικά χειροκροτήματα, τραγούδι, σκετσάκια και πάνω απ’ όλα παιδική αγνή διάθεση. Το αποτέλεσμα είναι το γέλιο να ρέει άφθονο κατευθείαν από την καρδιά!

Ο μοντέρνος τρόπος ζωής έχει περιορίσει το γέλιο σε μονάχα 5 λεπτά την ημέρα (ή ακόμη λιγότερο σε κάποιες χώρες), όταν μερικές δεκαετίες πίσω, οι υγιείς ενήλικες γελούσαν κατά μέσο όρο 20 λεπτά την ημέρα ή και περισσότερο. Όλοι όμως ξέρουμε ότι το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο! Ασκεί αξιοσημείωτη επίδραση στην καλή  υγεία. Γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες.

Η  Yoga Γέλιου, είναι  μια τεχνική που το γέλιο χρησιμοποιείται σαν εργαλείο και όχι σαν συναίσθημα. Δεν στηρίζεται στο μυαλό και δεν χρειάζεται να είμαστε χαρούμενοι, να έχουμε αίσθηση του χιούμορ, ή να έχουμε πραγματικό λόγο για να γελάσουμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Μας βοηθάει να απομακρυνόμαστε με ευκολία από τους φόβους, τη λύπη, τις ανησυχίες, τα όρια που έχουν  τεθεί στον εαυτό μας.

Όταν γελάμε το σώμα μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών και χημικών που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημα μας. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται.

Γυμναστείτε  λοιπόν  γελώντας!